Lohenpunainen lohi ja muuta hohdokasta

Kirjoitin eilen lohenpunaisesta lohesta. Kai tämä oli hulvaton yritykseni kapinoida yhden virkkeen säännön ideaa vastaan. Prosesseissa tulee vastaan erilaisia vaiheita, ja se on hyväksyttävä. Ihminen ei kasva tasaisesti: pituuskasvua voi ennustaa, mutta lopulta siihen vaikuttavat monet tekijät, joista joihinkin voi vaikuttaa enemmän kuin toisiin. Välillä ei kasva vuoteen, ja sitten yhtäkkiä kasvaa kymmenen senttimetriä.

Sama pätee kirjoittamisessa kehittymiseen. Sitä saattaa kirjoittaa hirveää roskaa ennen mieletöntä harppausta uusiin sfääreihin. Kirjoitettuaan hyvän tekstin saattaa taas palata askelia taaksepäin. Pituuskasvu on tietysti kirjoittamiseen verrattuna siinä mielessä armollisempaa, että siinä tulee vastaan pysähdyksiä, muttei takapakkeja (tai no kyllähän ihminen menee päivän aikana kasaan, mutta tämä menee saivartelun puolelle).

Nukahtamispisteessä kirjoittamani virke lohenpunaisesta lohesta, joka ajelehti virran pyörteissä, on vain annettava anteeksi ja jatkettava eteenpäin. Ja onhan tässä eteenpäin mentykin, koska sain toissapäivänä valmiiksi ensimmäisen raakaversion tekstistä, jota olen nyt kirjoittanut muutaman vuoden. Siinä on vielä hiomista, mutta sillä on runko. Teen joitakin korjauksia, minkä jälkeen alan etsiä uusia testilukijoita.

Kuva

Ulkona on karmea sää, sade koputtelee ikkunoihin, mutten avaa kaihtimia. Täällä pienessä pesässäni keskityn kuuntelemaan gerbiilien rapistelua ja kynttilöiden lempeitä ajatuksia. Ja siinä vaiheessa, kun energiavaje alkaa ahdistaa, soitan No Doubtin kappaleen Just A Girl.  Tulee aika eri fiilis kuin kynttilöiden tuijottelemisesta! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s